1938 - Megalakul a BAKONY Művek Rt. jogelődje az Első Magyar Lőszerművek Részvénytársaság hadiipari állami vállalatként, gyalogsági lőszerek gyártására.
1949 - A céget államosították és Fémfeldolgozó Vállalat néven folytatta tovább tevékenységét. A részben megmaradt hadiipari jelleg mellett a profilhoz kapcsolódó termékek, mint például a szifonpatron számítottak alapterméknek.
1968 - A profil átalakulását követően a név is megváltozott Bakony Fém - és Elektromos készülék Művekre. A vállalat elnyerte az első beépítésre kerülő autóvillamossági termékek gyártási jogát és a LADA együttműködési program keretében a Volgai Autógyár (VAZ) beszállítója lett. Négy terméke a gyújtáselosztó, a kormányzáras gyújtáskapcsoló, a komplett ablaktörlő berendezés és a kürt hosszú időre meghatározza a vállalat tevékenységét.
1974 - A vállalat beszállítója lett a Polski Fiat 126, a Zastava, a Dacia, a Moszkvics autógyáraknak, de szállított termékeket a Kamaz teherautóihoz is. A 70-es években megnövekedett alkatrész-összeszerelési igények arra ösztönözték a céget, hogy belekezdjen ipari szerelés- és adagolástechnikai berendezések gyártásba. A Bosch-tól vásárolt licenc alapján komplett szerelősorokat, egyedi célgépeket állított elő kezdetben saját részre, majd később kelet-európai gyárak részére is.
1985 - Megkezdődik saját fejlesztésű termékek szállítása a VAZ új autótípusához, a Lada Samarához. Elsősorban ablaktörlőrendszereket, gyújtáselosztót, kormányzáras gyújtáskapcsolót és gyártottak.
1992 - Privatizálják a céget, mely állami vállalatból részvénytársasággá alakul. A cég bekerül a Magyar Suzuki Rt. első beszállítói körébe és a japán Mitsuba cég licence alapján megkezdi az ablaktörlőrendszerek és kürtök szállítását.
1997 - A vállalat meghatározó tulajdonosává válik a BANKÁR Holding Rt.
2000 - A termékpaletta csaknem 60 százalékban megújul. Új ablaktörlőrendszerek gyártása indul meg a Suzuki Wagon R+, illetve a Lengyelországban készülő Opel Agila részére. Emellett a vállalat szállítja részükre a motorháztető- és 5. ajtózsanérokat, az ajtózár mechanizmust, valamint különböző motortéri lemezalkatrészeket is.
2004 - A Suzuki új Swift modelljéhez elindul a vállalat saját fejlesztésű, komplett ablaktörlő rendszereinek a szállítása, mely már megfelel a 2005-től kötelező gyalogosvédelmi rendszernek, melyet a vállalat saját fejlesztésű, szabadalmazott megoldással teljesít.
2005 - Az év második felétől elkezdődik az ablaktörlők Suzuki japán és tajvani gyárába történő exportszállítás is, mivel beválasztják a vállalatot a Suzuki globális beszállítóinak sorába. Elkezdődik az új Wagon R+ és Opel Agila ablaktörlő rendszer fejlesztése, melynél újdonság a zavarvédelem és a motor védelme az esővíztől. A Magyar Suzuki Rt. a Bakony Művek Rt-t választja az NWA (New Wagon R-Agila) projekt győztes beszállítójának.
2006 - Megalakul a BAKONY Préstechnika Kft.
KEZDŐLAP  |  MEGOLDÁSAINK  |  MINŐSÉGPOLITIKA  |  PARTNEREINK  |   TÖRTÉNET |  KAPCSOLAT